concert
Kahil El’Zabar Ethnic Heritage Ensemble 2

Wo 6 nov '24

Kahil El’Zabar Ethnic Heritage Ensemble

Levende legende en multi-instrumentalist Kahil El’Zabar viert de 50ste (!) verjaardag van zijn baanbrekende Ethnic Heritage Ensemble. Kahil staat voor spiritual jazz en werkte samen met Donny Hathaway, Dizzy Gillespie, Cannonball Adderly, Nina Simone, McCoy Tyner, Stevie Wonder.

Kahil El’Zabar is inmiddels zeventig jaar oud maar van slijtage is zeker geen sprake. Op het nieuwe album Open Me A Higher Consciousness Of Sound And Spirit – het achttiende album van zijn groep – toont hij zich creatiever dan ooit. De multi-taskende percussionist, componist én kledingontwerper bouwt verder aan zijn interpretatie van de geschiedenis en toekomst van zwarte muziek.

Het ensemble koppelt eigen composities aan tijdloze klassiekers van bijvoorbeeld Miles Davis en McCoy Tyner. Soms met spirituele sounds dan weer diep funkend. Aan de toch al niet standaard opstelling van de groep voegt El’Zabar nu extra snaarinstrumenten toe zoals cello en viool. De vijftigste verjaardag van het ensemble staat garant voor een sonische trip langs alles wat jazz is en bovendien een unieke kans om deze ervaring live mee te maken.

Line up:
Alex Harding (bariton saxofoon)
Corey Wilkes (trompet)
Ishmael Ali (cello)
Kahil El’Zabar (drums, percussie)