concert
24-12-22 @Brebl 2

Za 24 dec '22

24-12-22 @Brebl

Kerstavonden in Brebl zijn legendarisch, glijpartijen op het ijs, gierende winden over de Honig en krakende balken. Bo van de Graaf heeft een uitzonderlijke kerstavond gecomponeerd met jazz, klassiek en impro, omdat het de laatste kerst in de huidige Brebl zal zijn. All local met een sneak preview op de nieuwe locatie van Brebl. (dus alleen al daarom moet je komen)!

BAD BIRDIE, CYCLE en Sebastiaan Oosthout speelt Liszt

Sebastiaan Oosthout speelt Liszt

Het repertoire van Sebastiaan Oosthout is veelomvattend en bestaat uit werken vanaf de barok tot aan laat-romantiek. Binnenkort brengt hij “Années de Pèlerinage” van Liszt op album. Dit werk omvat drie delen met composities van Franz Liszt die geschreven zijn voor solo-piano. In deze werken worden vele aspecten van Liszts muzikale stijl belicht, van virtuoos vuurwerk tot intieme, emotionele en sfeervolle schetsen. De “Années de Pèlerinage” worden tot de meesterwerken uit het pianistisch oeuvre gerekend. De muzikale rijkdom en rijpheid van de werken is te volgen vanuit de ervaring en reizen van Liszt. Vanavond zal Sebastiaan een stuk uit dit repertoire ten gehore brengen.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/jazzstadnijmegen.nl/webspace/httpdocs/jazzstadnijmegen.nl/app/uploads/cache/1d72e865b1c4452e37063f0d9c02e205daac4416.php on line 20

BAD BIRDIE RIDES AGAIN – The music of Thomas Chapin

Niet veel mensen kennen Thomas Chapin, de New Yorkse altist/fluitist die veel te vroeg overleed, maar een fantastische hoeveelheid muziek na liet. Voor Chapin bestonden geen grenzen, maar wat hij ook schreef, het was allemaal fantastisch. Begonnen als lead sax bij Lionel Hampton ontwikkelde hij zijn eigen stijl waarin een toenemende muzikale vrijheid en invloeden van rock tot Afrikaans, van tango tot Braziliaans en freejazz te horen zijn. Tijdens een studiereis naar Afrika werd Thomas helaas ziek, er werd leukemie geconstateerd. Hij overleed veel te vroeg in 1998.

Frank Nielander, fan van het eerste uur gaat onder de naam Bad Birdie een tribute brengen aan Chapin en zijn muziek.

Met Dion Nijland op bas, Joost Buis op trombone en lapsteel guitar, Bart van Dongen op toetsen, Thomas Jaspers, drums en Nielander op saxen en viool. Het komend seizoen gaat dit fantastische quintet het land onveilig maken. Maar jij kunt er nu al bij zijn! Op kerstavond zal dit kindeke live te aanschouwen zijn in Brebl.

CYCLE

Ruim twee jaar geleden speelde dit kwintet een stomend concert in Brebl. Ontstaan uit een Carte Blanche aan Bo van de Graaf werd alle wegens lockdowns opgespaarde speeldrift er met een groot gebaar uitgestrooid. Inspiratiebron was het legendarische album Circle. Anthony Braxton, Chick Corea, Dave Holland en Barry Altshul verkenden in 1971 vanuit de traditie de vrije improvisatie. Het kwintet CYCLE ging anno 2020 iets compacter om met het grote voorbeeld en de cd van dit concert kreeg juichende recensies o.a. in De Volkskrant. Op deze avond voor kerst wordt er nog een instrument toegevoegd namelijk een harp, bespeeld door Beate Loonstra.

De andere musici naast Bo zijn ruim bekend in Nijmegen en ver daarbuiten: Christoph Mc Carty – piano, Michel Mulder – bandoneon, André Groen – drums en vibrafoon en Dion Nijland – bas.