concert
A Matter of Mingus / Monk in the Cracks: Dion Nijland, Pieter Douma 2

Wo 28 aug '19

A Matter of Mingus / Monk in the Cracks: Dion Nijland, Pieter Douma

A MATTER OF MINGUS / MONK IN THE CRACKS

Dion Nijland en Pieter Douma geven een eerbetoon aan hun muzikale helden Mingus en Monk. Twee solo concerten; een over Mingus en de ander over Monk!

Dion Nijland speelt A Matter of Mingus :

De veelzijdige muzikale wereld van Charles Mingus teruggebracht naar het instrument van de componist en bandleider zelf. Contrabassist Dion Nijland heeft een sterke affiniteit met de grilligheid, lyriek, toegankelijkheid én complexiteit van de muziek van Mingus. Het leven leek hem op de hielen te zitten, met een indrukwekkende nalatenschap als resultaat, dikwijls doordrenkt van politiek engagement. In dit solo-concert speelt Dion een aantal stukken van Mingus en gaat in de geest van de meester de strijd aan met zijn instrument en de muziek. It’s all a matter of Mingus!
www.dionnijland.com

Pieter Douma speelt : Monk in The Cracks

“Thelonious Monk is voor mij een songwriter; in jazzmuziek pakkende melodieën maken is zeer bijzonder. Minstens zo bijzonder zijn de mogelijkheden die zijn songs bieden; de soms vierkante ritmische maar ook ronde en ‘humor in music’- benadering van zijn songs klinken op de basgitaar vanzelfsprekend. De harmonies van Monk; diep geworteld in de jazztraditie, geven mij de gelegenheid ook sounds te gebruiken die van nu zijn.”

Laat je verrassen door Douma’s eerbetoon aan Monk!

www.pieterdouma.com