concert
Alistar Payne & Teis Semey 1

Wo 19 aug '20

Alistar Payne & Teis Semey

Alistair Payne (Schotland, 1995) heeft zich de afgelopen jaren als een zeer gerenommeerde creatieve en unieke trompettist in de Nederlandse jazzscene gevestigd. Als side-man werkte hij met een groot aantal invloedrijke muzikanten, waaronder Tineke Postma, Ben van Gelder en Michael Moore. Ook is hij deel van een aantal erkende opkomende ensembles van “de nieuwe generatie” zoals het Sun-Mi Hong Quintet, Kika Sprangers Large Ensemble, Tijn Wybenga’s AM.OK en de Guy Salamon Group. Won in 2017 de Alistair de Getxo International Soloist Award en kreeg de tweede prijs met het Sun-Mi Hong Quintet. In 2017 en 2018 won hij de wedstrijd Keep an Eye records met respectievelijk Molino en de Guy Salomon Group. In 2018 won Alistair de Dutch Jazz competitie ook met de Sun-Mi Hong Quintet.

Teis Semey (1993) werd geboren in Denemarken en vond zijn interesse in muziek op 7-jarige leeftijd. En begon met het spelen van gitaar en piano. Hij verhuisde in 2007 naar Zweden en begon muziek te studeren in een gespecialiseerd programma voor jonge jazztalenten in de stad Malmö. Na een kort jaar in Stockholm, waar hij klassieke compositie, klassieke piano en jazzgitaar studeerde, verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij een bachelor- en mastergraad in jazzgitaar behaalde.

In Amsterdam en Los Angeles kreeg Teis de kans om zichzelf te markeren als een sterke en productieve muzikant, naast musici als David Binney, Joshua Redman, New Rotterdam Jazz Orchestra, Ben van Gelder, Joris Roelofs en Reinier Baas.

Maximaal aantal personen: 25

Minimaal aantal personen: 18