concert
Artvark Saxophone Quartet - Jazz & World Music 2

Do 5 mrt '20

Artvark Saxophone Quartet | Jazz & World Music

Het Artvark Saxophone Quartet duikt samen met de vier toppercussionisten van Drums United in de wondere wereld van de groove tijdens de voorstelling Jazz & World Music.

De vier toppercussionisten van Drums United, onder leiding van Lucas van Merwijk, produceren een bonte verscheidenheid aan wereldritmes. De heren van Artvark laveren hier met ongekende lenigheid, meeslepende melodieëen en soundvolle soundscapes als vierkoppig monster doorheen. Vier saxofonisten en vier percussionisten uit vier verschillende continenten nemen je mee op een tijdloze trip: van een meditatief koraal met zangerige percussieklanken tot een dampende saxofoonsolo met een diepe opzwepende groove.

OVER ARTVARK
Artvark staat voor innovatieve en originele composities, sterke solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Het kwartet speelde al op grote internationale festivals als North Sea Jazz Festival, The Cairo Jazz Festival, The Bohemia Jazz Festival in Praag, Jazz Brussel en heeft getourd in Ierland, Turkijke en Zuid-Afrika.

OVER DRUMS UNITED
Drums United is een explosieve wereld-percussiegroep, geleid door prijswinnende drummer Lucas van Merwijk, die ritmes en percussionisten uit alle windstreken samenbrengt.