festival
Baby Otis 2021 | FREE Joost Lijbaart (NL) 2

Wo 31 mrt '21

Geannuleerd | Baby Otis - Joost Lijbaart (NL)

Vanwege de aanblijvende onzekerheid met betrekking tot het heropenen van podia en de samenloop met nieuwe projecten heeft Meneer Otis moeten besluiten Baby Otis 2021 niet wederom te verplaatsen, maar te annuleren. Tickets worden geretourneerd, hierover hebben tickethouders een e-mail ontvangen. Tot die tijd kun je Stichting Otis Talent een steuntje geven via een no-show-ticket in de ticketlink.

Vijf dagen kopje onder in verse Jazz en elektronische geluiden. In navolging van de maatregelen rondom COVID-19 vindt Baby Otis dit jaar niet plaats in 2 avonden, maar verspreid over 5 dagen.

FREE | Joost Lijbaart ft. Kika Sprangers x Wolfert Brederode (NL)

Show 1: woensdag 31 maart 19:00-20:00 / zaal open 18:30
Show 2: woensdag 31 maart 21:00-22:00 / zaal open 20:30

Free, is het eerste solo album van slagwerker, percussionist en improvisator Joost Lijbaart en de vervulling van een lang gekoesterde wens: een volledig solo album waarbij Lijbaart naast de drums alle andere instrumenten ook zelf speelt. Op het album is naast de drums veel gestemde percussie zoals glockenspiel, buisklokken en vibrafoon te horen, maar ook meer Afrikaanse en Aziatische percussie zoals odaiko drums, anklung en balafon. De muziek is voor een solo slagwerk album opvallend toegankelijk en melodieus. Lijbaart gaat op dit uiterst persoonlijke album de dialoog met zichzelf aan. Free is een reis naar ‘binnen’. Daarbinnen is Lijbaart zijn inspiratie uit alle werelddelen en muzikale invloeden nooit ver weg ,maar ‘Free’ is een diepere reis. Een reis die ook gaat over alleen zijn, over reflectie, mannelijkheid, ontwikkeling en het terugvinden van Lijbaart zijn eigen zelf in een turbulente tijd. Tijdens dit concert wordt Joost Lijbaart vergezeld door Kika Sprangers en Wolfert Brederode.

FREE – Joost Lijbaart is;
Joost Lijbaart – drums, percussion
Wolfert Brederode – piano, harmonium, glockenspiel, gongs, percussion
Kika Sprangers – saxophone, glockenspiel, flute, crotales, percussion