concert
Beats, Pixels en Blue Notes 2

Wo 21 dec '22

The New Hammond Sound Project | Beats, Pixels and Blue Notes

New Hammond Sound Project (NHSP) is de ambitieuze samenwerking tussen Carlo de Wijs (Europa’s meest innovatieve Hammond-organist), Jordi Geuens (Selah Sue, Postmen, e.a.), videokunstenaar Job van Nuenen en sounddesigner Theo Janssen.

Modulaire Hammond, Hybride Drums en Interactieve Visuals smelten samen in dit project. Door technologische innovaties banen de muzikanten de weg naar nieuwe auditieve en visuele werelden en verleggen ze de grenzen van de traditionele Hammond- en drumsound.

Live zie je de B3 Modulaire Hammond: Carlo’s technologische innovatie op basis van het vintage Hammond toonwielorgel . Als een piloot in zijn cockpit vliegt Carlo met handen en voeten van de ene knop naar de andere . Achter zijn custom drums legt Jordi zijn hippe, strakke grooves neer. Over hun schouders schiet een reeks extravagante beelden, gecreëerd door Job.

Zo ontstaat een explosie van sound, buitenaardse grooves en soulvolle klanken. De muziek reikt van diepe bas en mysterieuze kalmte, tot Gospel en elektronische geluiden.

Man & Machine

NHSP is ‘man & machine’: menselijke kunst en vaardigheden getransformeerd naar een nieuw domein door realtime interactie en moderne technologie. De wisselwerking tussen New Hammond en Hybrid Drums voeden de psychedelische beelden om zo samen een meeslepende ervaring te creëren.

It’s the future and it works. Sounds fine, doesn’t it?