concert
Becca Stevens + HEBE 1

Do 9 apr '20

Geannuleerd | Becca Stevens + HEBE

In verband met de situatie rond het COVID-19 virus heeft Becca Stevens besloten om haar tournee niet door te laten gaan. De show in Doornroosje is daarom afgelast. Kaartkopers worden per mail op de hoogte gebracht.

De Amerikaanse zangeres en muzikante Becca Stevens wordt alom geprezen om haar stembeheersing én eigenzinnigheid. Haar stem en mix van pop, folk en jazz is dan ook met recht bijzonder te noemen, een uniek talent.

Becca Stevens groeide op in North Carolina en dit hoor je terug in haar manier van zingen en spelen. Zo klinken er sporen van de regionale folkmuziek uit de Appalachen, waarbij ze zichzelf vaak begeleidt op ukelele of luit. In New York werd Becca geschoold in jazz en ontwikkelde ze haar eigen stijl. Beroemde collega’s als Esperanza Spalding, Brad Mehldau, Kurt Elling en José James lopen met haar weg. Het stemgeluid is iets dat ze overnam van haar grote voorbeeld Joni Mitchell. Becca werkte eerder samen met Ambrose Akinmusire en is lid van het zangtrio Tillery met Gretchen Parlato en Rebecca Martin. Haar nieuw album klinkt als avant-garde pop zoals we deze kennen van Talking Heads en doet soms ook aan Feist denken. Met haar vierkoppige band speelt ze met creatieve jazzmusici uit Brooklyn. De nieuwe nummers klinken open en transparant en zijn een verrassende aanvulling op haar eigen repertoire.

‘Gezegend met een prachtige stem en het vermogen meeslepende liedjes te creëren in het grensgebied van pop rock folk en jazz. De muzikaliteit die uit iedere noot spreekt is werkelijk verbijsterend.’ – Heaven

‘New York’s best kept secret.’ – New York Times

HEBE verzorgt vanavond de support. Deze Amsterdamse singer-songwriter maakt filmische elektro-pop en haalt haar invloeden uit artiesten als James Blake, Bon Iver en Van Morrison. Met haar harmonieuze warme zang weet ze je binnen een paar tellen te betoveren.