concert
Blikse Katers!

Vr 4 dec '20

Blikse Katers! ft. Mike del Ferro

Blikse Katers is een muzikale ontmoeting tussen broers.

Saxofonist Paul en zijn broer topbassist Clemens van der Feen gaan de samenwerking aan met hun zwager drummer Jeroen Vrolijk. Deze muzikale samenwerking gaat al terug sinds het oude Bimhuis in Amsterdam 2001 waar Vrolijk voor het eerst meespeelde met de Feen Brothers. Inmiddels hebben zij ieder hun muzikale sporen ruimschoots verdiend.

Paul speelt saxofoon in het Metropool Orkest. Jeroen heeft sinds 2007 zijn eigen muzikale platform ‘New Morning’ waar onder andere fusion/bluesgitarist Oz Noy en bassist Reggie Washington deel van uit maken. Clemens was onlangs te gast in de groep van Buma Boy Edgar Prijswinnaar Jasper Blom. Naast het spelen van eigen composities van het trio gaan de heren als Blikse Katers te keer op het podium en schuwen zij het experiment niet. Op zoek naar een muzikaal statement die meer doet dan het reproduceren van wat al een keer gespeeld is.

“Proberen iets zinnigs te zeggen op je instrument wat resoneert bij het publiek daarin zit de uitdaging” aldus Jeroen Vrolijk

Blikse Katers:
Clemens van der Feen: bass
Paul van der Feen: saxofoon/EWI
Jeroen Vrolijk: drums/electronica
Mike Del Ferro: toetsen