festival
Chris Muller Bigband 2

Wo 29 jun '22

Chris Muller Bigband

In 2021 kwam één van zijn dromen uit toen pianist, componist en arrangeur Chris Muller achttien muzikanten bij elkaar bracht in Amsterdam om samen de Chris Muller Bigband te vormen. De band is uitgegroeid tot één van de jongste professionele bigbands van Nederland, en bestaat uit de grootste talenten uit de Nederlandse jazzscene.

Het jeugdige imago van de band wordt aangevuld door de speelervaring onder de bandleden, die in menig Nederlands orkest actief zijn. Zo zijn meerdere muzikanten vaak te zien bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. Ook in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het Jong Metropole hebben veel bandleden al op de nationale en internationale podia gestaan.

Het doel van de Chris Muller Bigband is het in stand houden en verrijken van de Nederlandse bigbandcultuur. Met origineel werk en arrangementen van Chris Muller wordt de traditionele bigbandenergie gerespecteerd en wordt tegelijkertijd geflirt met moderne sounds, zonder dat de swing en groove ooit verloren gaan. Samen met de jeugdige en energieke uitstraling van de band biedt dit het publiek inspirerende, grensverleggende concerten. De band maakt hiermee jazz toegankelijker voor een breed publiek en spreekt daarmee ook jonge generaties aan.

Bandleden:

Saxofoons: Miguel Valente, Jeline Weening, Oleg Tkachenko, Fleur Peereboom, Pepijn Mouwen
Trompetten: Alvaro Jimenez, Nils Attermeyer, Álvaro Rey, Pablo Castillo, Dima Loginov
Trombones: Bart Bergmans, Maarten Combrink, Matteo Paggi, Jeroen Vermazeren
Ritmesectie: Yannik Sieburg (gitaar), Ton Felices (bas), Tim Hennekes (drums)
Chris Muller: piano, composities/arrangementen, directie