concert
Coal Harbour | Feedforward 1

Do 19 mei '22

Coal Harbour | Feedforward

Feedforward is het nieuwe project van de Rotterdamse band Coal Harbour. Het moderne muzikale sprookje gaat in op de consequenties van het eindeloos nastreven van groei.

Componist en pianist Robert Koemans schreef voor het project een twaalfdelige instrumentale suite die in het voorjaar van 2022 als multidisciplinaire voorstelling op de planken komt. In een klassiek heldenverhaal neemt Coal Harbour het publiek mee naar een oerwoud waar de held van het verhaal met zijn stam leeft. In de verhalende, filmische muziek van de show komen invloeden uit de jazz en de moderne klassieke hoek voorbij. Het sprookje wordt ondersteund door een serie visuals van kunstenaar Tsjisse Talsma die tijdens het concert op het podium geprojecteerd worden.

Coal Harbour
Coal Harbour is een elfkoppige band die een enorme rijkdom aan klankkleuren en muzikale texturen belichaamt. Met het project Feedforward borduurt het Rotterdamse collectief voort op de goed ontvangen debuutplaat JOLT (o.a ***** in Jazzism). De band speelde op toonaangevende podia en festivals door het hele land. Feedforward is onderdeel van Robert Koemans’ Nieuwe Makers traject bij Jazz International Rotterdam: een initiatief van Fonds Podiumkunsten waarin jonge makers door een podium- of concertorganisator worden begeleid naar de volgende stap in hun carrière.