concert
Coal Harbour | Kafkaësk 1

Zo 22 sep '24

Coal Harbour | Kafkaësk

In juni 2024 is het honderd jaar geleden dat schrijver Franz Kafka op jonge leeftijd overleed. In Kafkaësk neemt de Rotterdamse band Coal Harbour het werk van Kafka als inspiratie voor nieuw werk. Met nieuwe muziek, geïnspireerd op het werk van Kafka, neemt Coal Harbour de luisteraar mee naar de belevingswereld van de Tsjechische schrijver en worden er parallellen gelegd tussen de wereld van Kafka en de wereld van nu.

Franz Kafka is een van de meest fascinerende en invloedrijke schrijvers van de 20e eeuw. Zijn werk, dat vaak wordt gekarakteriseerd als absurd en surrealistisch, heeft een diepgaande invloed gehad op de literaire en filosofische tradities van de afgelopen eeuw. Kafka’s werk is ook uiterst relevant in de wereld van vandaag. Veel terugkerende thema’s uit zijn werk, zoals dat van vervreemding en ontmenselijking zijn nog steeds actueel en relevant in onze tijd.

Coal Harbour is een elfkoppig collectief wat de randen tussen moderne klassiek en moderne jazz opzoekt. Met Kafkaësk borduurt het Rotterdamse collectief voort op het goed ontvangen FEEDFORWARD, waarmee de band in 2022 toerde langs toonaangevende podia en festivals door het hele land.