concert
Cory Wong 1

Wo 30 mrt '22

Cory Wong

Het concert van Cory Wong stond oorspronkelijk gepland op maandag 18 oktober en is verplaats naar woensdag 30 maart. Reeds gekochte tickets blijven geldig, tickethouders zijn per mail op de hoogte gesteld.

Cory Wong, bekend om zijn werk met Vulfpeck, is muzikale duizendpoot die als een bezetene basgitaar en gitaar speelt, componeert en produceert. Wong mixt met speels gemak genres als pop, funk, soul, jazz, rock en rhythm & blues tot een boeiend geheel.

Een tijd lang werkte hij achter de schermen bij shows als ‘The Voice’, toerde hij met Ben Rector en speelde hij met grote namen als Gene Simmons, Questlove, Blake Shelton en Bootsy Collins. In zijn woonplaats Minneapolis speelde hij samen met de ritmesectie van Prince tijdens wekelijkse sessies waar Prince zelf, maar ook John Mayer en Jimmie Vaughan op afkwamen. Tijdens een van deze beruchte jamsessies ontmoette Wong de leden van Vulfpeck. Het duurde niet lang voordat hij met deze groep de studio in dook en fulltime met ze op tournee was.

In 2017 besloot Cory dat het tijd was om zelf ’the spotlights’ op te zoeken. Met zijn eerste album liet hij de wereld kennis maken met zijn muziek. Later nam hij ‘The Optimist’ op. De nummers zijn funky, aanstekelijk vrolijk, speels en niet te vergelijken met ander werk. Samen met zijn muziekvideo’s voelt Cory’s muziek retro en futuristisch tegelijk. Nieuw werk is onderweg maar live is Wong een absolute must see.

foto: Galen Higgins