concert
Creemers & Duijkers invite Melchi Vepouyoum 1

Zo 18 sep '22

Creemers & Duijkers invite Melchi Vepouyoum

Melchi Vepouyoum is een muzikant uit Kameroen die sinds enkele jaren in Bonn woont. Hij schrijft en zingt in zijn moedertaal Bamoun en zijn jeugdtaal Camfranglais, een mengeling van Engels, Frans en lokale Kameroense talen.

In zijn liedjes vertelt Melchi over zijn jeugdervaringen in het dorp van zijn ouders en zijn jeugd in de grote stad. En beschrijft tegelijkertijd de huidige sociale realiteit van zijn geboorteland. Over het dagelijks leven in de dorpen en steden, de situatie van vrouwen en kinderen en de allesomvattende betekenis van solidariteit en liefde.

Op uitnodiging van Music Meeting, The Mansion en PAAK werd basgitarist Teun Creemers gevraagd een groep te formeren waarmee bij de Kunstnacht verschillende sets Afrikaanse muziek kon worden gespeeld. Samen met drummer Antoine Duijkers besloten zij Melchi Vepouyoum hierbij te vragen, maar omdat er maar korte sets bij de Kunstnacht gespeeld kunnen worden en de muzikanten graag meer van Melchi’s repertoire wilden spelen, staan ze vandaag in Brebl.

Speciaal voor deze gelegenheid spelen Fantison Araby O’Bryan (mandinka percussie) en Itai Weissman (ewi saxophone) mee.

Bezetting:
Melchi Vepouyoum (zang, gitaar)
Itai Weissman (ewi saxophone)
Teun Creemers (basgitaar)
Fantison Araby O’Bryan (mandinka percussie)
Antoine Duijkers (drums, percussie)