overig
Cultuur Academy | Het Cult-Uur #5 2

Do 20 mei '21

Cultuur Academy | Het Cult-Uur #5

Het Cult-Uur #5 op donderdag 20 mei 2021 wordt een interactieve livestream vanuit LUX Nijmegen. Tune in via www.cultuuracademy.nl

Het Cult-Uur is de prikkelende talkshow van de Cultuur Academy. Drie keer per jaar nemen we je mee door de actuele staat van cultuur in Nijmegen en daarbuiten. Met professionals uit de praktijk gaat talkshowhost Angela Verkuijlen in gesprek over thema’s die ons raken, dwarszitten of inspireren. In precies één uur word je gevoed én word je wijzer.

Programma
Deze editie is het Cult-Uur te gast bij LUX Nijmegen met directeur-bestuurder Pien Houthoff als co-host. Tijdens dit uur licht wethouder Noël Vergunst toe hoe de gemeente Nijmegen het culturele veld de komende periode gaat ondersteunen met het nieuwe Actieplan Cultuur. Daarnaast gaan ze in gesprek over uitdagingen en kansen voor festivals in deze tijd met o.a. Maite Hontelé, artistiek leider van Music Meeting en Julia Vrenken, coördinator van de Kunstnacht.

Natuurlijk zien we ook dit Cult-Uur een aantal vaste elementen terug. In de ‘me-nuutjes’ krijgen culturele collega’s precies één minuut om iets te delen, zichzelf voor te stellen of een oproep te plaatsen. DJ Odin zorgt wederom voor fijne muziekjes en Maikel Verkoelen komt met Studio MIK het Cult-Uur vastleggen op onze bierviltjes. Na afloop kletsen ze nog graag even met jullie na in de digitale BYOD-Bar. Zet je drankje dus alvast koud, want het Cult-Uur inspireert, amuseert en hydrateert.