concert
CultuurCadeau | JZ TRIO 2

Zo 22 aug '21

CultuurCadeau | JZ TRIO

De drie befaamde musici van het JZ-trio maken spraakmakend deel uit van de Nederlandse jazz-scene. Zij brengen met hun programma “Music of Oscar Peterson” een ode aan het legendarische trio van Oscar Peterson. Het JZ-trio is regelmatig in zowel Nederland als Duitsland en Turkije te horen en oogst daarbij veel lof.

Hans Kwakkernaat aan de vleugel behoort al jaren tot het beste wat Nederland op jazzgebied heeft te bieden. Joost Zoeteman de gitarist, geniet bekendheid door zijn eigenzinnige gitaarspel, een cross-over van jazz, gypsy jazz en hedendaagse invloeden uit alle windstreken. Luciën Matheeuwsen op contrabas en elektrische bas. Hij heeft een fenomenale timing en is een veel gevraagde mainstay bij diverse orkesten zowel in het jazz circuit als bij het fameuse orkest “Die Flegel”

Het trio blaast met een frisse en open benadering van bestaande stijlen, nieuw leven in stijlen met wortels in de traditie. Deze ode aan Oscar Peterson krijgt daardoor een origineel en sprankelend karakter.

Dit initiatief is tot stand gekomen vanuit RotaryClub Rijk van Nijmegen in combinatie met het programma van Nijmegen Klinkt, en wordt ondersteund door ACBN Evenementenbureau Nijmegen / Stichting Vierdaagsefeesten en Lindenberg Cultuurhuis met financiële bijdragen van Rabobank Rijk van Nijmegen, Poelmann v.d. Broek en Stichting Vlegel.