concert
Das Sound Kollektiv | Canine Canvas Tour 2

Wo 21 okt '20

Das Sound Kollektiv | Canine Canvas Tour

Deze Nederlandse band maakt muziek die het best te beschrijven is als live beats met improvisatie. De band ontstond in 2017 op initiatief van saxofonist en frontman: Kasper Rietkerk. In het openbaar associeert deze band zich graag met Duitse Herders dus als afkeer tegen de ‘gangbare’ Engelse bandnamen ontstond zo: Das Sound Kollektiv. Hun muziek is sterk beïnvloed door mensen als Stevie Wonder en J Dilla maar ook Chick Corea en Miles Davis zal je hierin terug horen.

In maart 2018 brachten ze hun eerste EP uit getiteld BORK. Hun releasetour door Nederland duurde twee maanden waarin ze gedraaid werden op Sublime FM en NPO Soul and Jazz. In de zomer van 2019 voelden ze de drang om hun eerste buitenlandse tour te maken. En zo belandden ze, hoe kan het ook anders, in Berlijn, waar ze onder anderen in B Flat speelden.

In september 2020 brengen ze hun debuutalbum Canine Canvas in Hedon, gevolgd door een aangepaste tour vanwege COVID-19. Dit album bevat onder meer features van Ruben Hein en Reazun. Naast Kasper Rietkerk op saxofoon bestaat de band uit Chiel van Rijn op bas, Bas Gankema op de toetsen en Hugo Hinkel op drums.