concert
De Jazzkids, TEASE en De PuBi’s 4

Zo 28 nov '21

De Jazzkids, TEASE en De PuBi’s

De Jazzkids, TEASE en De PuBi’s uit Arnhem en Oss op één middag op het podium in Brebl.

De JazzKids

De JazzKids is een jeugd-bigband uit Arnhem die al vele generaties muzikanten heeft doorgemaakt.

Jazz, blues, latin en funk wordt er met de paplepel ingegoten en de swingende klanken komen er met enthousiasme weer uit op het podium. Want ook al zijn de meeste nummers meerdere malen ouder dan de muzikanten (van 10-15 jaar) zelf, door samen deze nummers te spelen krijgt iedereen een lach op zijn gezicht.

De JazzKids zijn ontstaan vanuit het educatieve programma van de Guus Tangelder Bigband en staan onder leiding van Pier Borkent.

De Jazzkids, TEASE en De PuBi’s

TEASE

Scheurende gitaren, swingende trompetten en geweldige zang… Dát is een optreden van de Rock/Pop band TEASE!

Deze veertienkoppige, jeugdige band (15-20 jaar) brengt vandaag een swingend optreden met een breed arsenaal aan nummers. Zo spelen ze onder meer nummers van Stevie Wonder, Tina Turner en AC/DC. Veertien muzikanten? Jazeker, TEASE heeft alleen al 6 blazers en 4 gitaristen. De charme van de band gecombineerd met de kracht van de blazers zorgt voor energieke, opzwepende muziek.

De afgelopen jaren is de band met name actief geweest in Oss en omstreken tijdens bijv. Rock op de Keien en Sungrooves. Nu treedt de band voor de eerste keer in Brebl op. De bandleden hebben er heel veel zin in!

De Jazzkids, TEASE en De PuBi’s 1

De PuBi’s

De PuBi’s zijn een jeugd-bigband uit Arnhem. Ze spelen jazz, blues, latin en funk met groot en jeugdig enthousasme.

Het is inspirerend om te zien en te horen hoe bij de PuBi’s de traditionele waarden van de jazz worden gecombineerd met de jonge geesten van de muzikanten. Met 15 tot 20 jaar zijn de meeste spelers namelijk nog lang niet zo oud als de muziek die ze spelen. In 2016 hebben de PuBi’s de eerste prijs gewonnen bij het Princes Christina Jazz Concours. De PuBi’s zijn ontstaan vanuit het educatieve programma van de Guus Tangelder Bigband en staan onder leiding van Pier Borkent.

De Jazzkids, TEASE en De PuBi’s 2