concert
De Raad van Toezicht (Podium JIN Sessies #3) 2

Wo 11 sep '19

De Raad van Toezicht (Podium JIN Sessies #3)

De Raad voelt zich thuis bij Podium JIN. De nieuwe bezetting knalt kort voor een tour nog een speciale Raad Sessie bij Podium JIN. Wees er snel bij want voorgaande edities raakten snel uitverkocht!

De Raad van Toezicht brak door in 2016 door met optredens op belangrijke festivals als Amersfoort Jazz, Jazz in Duketown, Jazz International Rotterdam en het North Sea Jazz Festival. De Raad overdonderde zowel pop – als jazzpubliek met hun energieke live show, sindsdien is hun naam gevestigd.

2017 verscheen debuutalbum β€œDe Raad” gevolgd door een uitgebreide club- en festival tour met optredens op o.a. Transition, Paradox, Noorderslag en So What’s Next. De band werd opgepikt door De Wereld Draait Door en is inmiddels min of meer vaste huis-band van DWDD aangaande jazzitems.

2018 was een topjaar voor De Raad van Toezicht. Na het succes van hun debuutalbum β€œDe Raad” lanceerde de band hun tweede album “84” Het startpunt van een uitgebreide tour met concerten in o.a LantaarnVenster, Hilverjazz, Tivoli Vredenburg, Stranger Than Paranoia en een uitverkocht BimHuis!.

Met een brutale sound, levendige mix van stijlen, ijzersterke composities en een nieuwe all-star line-up, bewijst De Raad een live sensatie te zijn in de wereld van jazz en pop.

Bezetting:
Tom Ridderbeekx – trompet
Yoran Aarsen – alt-sax
Jesse Schilderink – Tenor sax
Sam Thomas – trombone
Victor Weigand – keys
Teun Creemers – bas
Michiel Stekelenburg – gitaar
Dirk de Nijs – drums
Yannick van ter Beek – percussie