concert
Double Album Release Show | Fee Aaij 4tet & AVA Trio 3

Za 25 mei '24

Double Album Release Show | Fee Aaij 4tet & AVA Trio

Een Double Album Release Show met Fee Aaij met “I am The Joker” en het AVA Trio met “The Great Green”

Fee Aaij 4tet – I am The Joker
Maak kennis met JOKERJAZZ, een combinatie van modale jazz, barok en punk. ‘I am The Joker’ is een conceptueel jazz album gemaakt door Fee Aaij en haar 4tet wordt in 2024 uitgebracht. Stel je voor: Radiohead, J.S. Bach, Thelonious Monk, McCoy Tyner, en, natuurlijk, David Bowie lopen elkaar midden in de nacht tegen het lijf. De figuren zijn verdwaald in een groot middeleeuws kasteel en nemen plaats aan een lange tafel. Om de tijd te doden beginnen ze elkaar verhalen te vertellen. Maar er klopt iets niet. De fabels concluderen allemaal op mysterieuze wijze hetzelfde: een gedaante, een aanwezigheid, die ieder kent, maar nooit heeft ontmoet. Van een afstand gadeslaand, lacht de Joker stilletjes. Het is tijd…

Fee Aaij (2004) is een Nederlandse jazzpianiste en componiste. Als Fee over de wereld zou gaan, zou kunst het middelpunt zijn. Zoals een wijze man ooit zei: “Kunst is wat ons onderscheidt van de dieren.”

Line-up:
Fee Aaij, piano en composities
Pauline Timmerbeil, basgitaar
Daniel Louis, drums
Marco Braun, elektrische gitaar

‘I am The Joker’ wordt mede mogelijk gemaakt door Stroomversneller (Cultuur Academy), Music Support Gelderland (Poppunt Gelderland/Prins Bernard Cultuurfonds) en X Amarte. Fotografie door Alina Timmerbeil

AVA Trio – The Great Green
Na succesvolle jaren met meer dan 120 concerten in heel China en Europa, drie veelgeprezen albums en een showcase op Jazzahead 2023, vaart het AVA Trio terug in de tijd naar de Middellandse Zee met hun vierde album “The Great Green” (op 8 maart 2024 uitgebracht op Tora Records); een epos in het oude Griekenland, een tijdperk waarin de kleur “blauw” niet bestond.

AVA Trio verlegt de grenzen van jazz, geïmproviseerde en maqam muziek en creëert een unieke benadering die we definiëren als “mediterrane avantgarde”.

AVA Trio is:
Giuseppe Doronzo (baritone sax, bagpipes, flutes)- Italië
Esat Ekincioglu (double bass, percussions) – Turkije
Pino Basile (tamburello, cupaphon, bendir) – Italië

foto: Yigit Demircioglu

Double Album Release Show | Fee Aaij 4tet & AVA Trio