concert
Epoxy Quartet 2

Wo 28 sep '22

Epoxy Quartet

Het Epoxy Quartet is een project onder leiding van pianist en componist Koen Gijsman. In hun muziek combineert het ensemble vrije improvisatietechnieken met een lyrische klank en toegankelijke melodieën. De band ontmoette elkaar in 2021 bij de Codarts jazzmaster. In de zomer van 2022 speelde de band in de finale van de Bucharest International Jazz Competition en werken ze aan hun eerste EP.

De band bestaat uit een ietwat onconventionele bezetting: Martijn van Ditshuizen (sax), Tuomas Ruokonen (drums), Koen Gijsman (piano) en Kim Jäger (cello). De band brengt ook drie verschillende nationaliteiten samen: Fins, Nederlands en Duits. Het Epoxy Quartet brengt een authentieke luisterervaring naar hun publiek: ze creëren hun optreden ter plekke en nemen veel risico, waarbij ze elkaar continu ondermijnen of aanvullen. Hun optreden is altijd anders dan verwacht en hierdoor ontstaat direct een sterke band met het publiek, dat onderdeel wordt van de voorstelling en de verrassende momenten van schoonheid.

De composities van Gijsman zijn geïnspireerd door zijn achtergrond in de filosofie. Zijn interesse in modernisme, kritische theorie en de Nederlandse vrije improvisatiescene van de jaren zestig en tachtig leidde hem naar dit specifieke concept van jazzperformance. De band is niet bang om met conventies te breken en zoekt voortdurend naar nieuwe muzikale contexten voor de composities.

CJP’ers krijgen €7,50 korting. Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting.