concert
Eric Vloeimans & Egbert Derix | Garden of Abundance 2

Zo 23 okt '22

Eric Vloeimans & Egbert Derix | Garden of Abundance

Eric Vloeimans en Egbert Derix komen terug naar LUX. Op het podium een van ’s werelds beste trompettisten, met naast zich een hele bijzondere pianist. Edisonwinnaar Eric Vloeimans vindt in Egbert Derix een maat om mee te excelleren.

Voor de vijfde keer staat dit weergaloze duo op de vloer van LUX. En dat is niet voor niets. De vorige keren waren het topconcerten met bijna geheel nieuw materiaal, spannende improvisaties en een ademloos stille zaal die de muziek totaal in zich opnam. Op de dubbel-CD ‘Gardens of Abundance’ (Live in LUX) staan prachtige registraties hiervan.

Maar nu is er meer. En je kunt de muzikale magie tussen deze mannen live ervaren, evenals hun onbegrensde liefde voor muziek.

Beiden zetten ze alle clichés overboord die aan (jazz)muzikanten kleven. De musici lijken te spelen zonder strak voorop gezet plan, met alleen wat stukken muziek op papier voor zich. En dan ontspint zich een weergaloos gesprek tussen piano en trompet. Teder, verstild, dan weer uitbundig en altijd intens. Noem het een spannend avontuur vol reislust en verrassingen. En na ieder stuk muziek komen ze weer even thuis. Met de voeten in het gras.