concert
Eric Vloeimans & Frank Woeste Quartet | Pocket Rhapsody 4

Zo 27 feb '22

Eric Vloeimans & Frank Woeste Quartet | Pocket Rhapsody

Trompettist Eric Vloeimans behoeft in Nederland nauwelijks een introductie. Deze avond stapt hij het podium op met de internationale topmusici Frank Woeste, Julien Herné en Stéphane Galland.

Frank Woeste heeft een uniek Europees sterrenteam om zich heen verzameld en presenteert hier de opvolger van het gelijknamige album dat in 2016 ook bij ACT uitkwam. De muziek bestrijkt een enorm breed scala, van het intieme duet Clara tot creatieve jazzimprovisaties en de pophit Mirage.

Over Frank Woeste
Frank Woeste is een Duitse jazzpianist met een klassieke achtergrond, en hij is het creatieve brein achter deze groep, waarvoor hij alle composities aanlevert. In zijn woonplaats Parijs heeft hij door middel van cd’s en tours een unieke muzikale taal ontwikkeld, die hem tot een veelvormige artiest hebben gemaakt die zich niet in een hokje laat stoppen. Hij heeft met vele jazzartiesten gewerkt, onder wie Ibrahim Maalouf, Dave Douglas en Mark Turner. Volgens ARTE, is zijn muziek ‘krachtig en elegant, aanstekelijk maar tegelijk ook eigenzinnig.’ (Metropolis ARTE).

Over Eric Vloeimans
Trompettist Eric Vloeimans staat alom bekend om zijn ‘briljante toon’ (de Volkskrant) en hij leidt succesvolle eigen jazzgroepen als Gatecrash en Oliver’s Cinema Het gloedvolle spel van Nederlands beroemdste trompettist past perfect bij de haast klassieke aanpak van Frank Woeste. In de loop van de tijd zijn deze twee meesters van de Europese jazz een soort muzikale broers geworden.

Over Julien Herné
Julien Herné is een veelzijdige Franse bassist die met heel veel artiesten en groepen in Frankrijk en Europa heeft gespeeld, waaronder het Vincent Peirani 5tet, Living Being, Pierrick Pedron en vele anderen.

Over Stéphane Galland
De Belg Stéphane Galland is een van de grootste drummers van Europa, en maakt al heel lang deel uit van Aka Moon. Hij heeft met vele musici gewerkt, onder wie Joe Zawinul , Eric Legnini, Magic Malik, Ibrahim Maalouf en Nguyen Le.