concert
Eric Vloeimans, Mark Tuinstra, Bert Barten & 3 Jonge Knotwilgen 3

Za 10 jun '23

Eric Vloeimans, Mark Tuinstra, Bert Barten & 3 Jonge Knotwilgen

Een bijzondere muzikale belevenis waarin bomen musiceren met een gelauwerde meestertrompettist, een gitaartovenaar en een kunstenaar die bomen laat klinken. Speciaal voor het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee, eren ze samen de longen van onze planeet.

Trompettist Eric Vloeimans heeft iets met bomen. Zo componeerde hij een prachtige en ontroerende ode aan de jonge Berk Odilea die hij samen met zijn geliefde in hun tuin plantte. Bomen gaan hem aan het hart. Want ze houden de wereld bij elkaar, in gewortelde verbondenheid.

Vloeimans staat naast zijn bezielde trompetspel en bevlogen improvisaties bekend om zijn zeer uiteenlopende projecten en zijn enorme creatieve drive. Dus de uitnodiging om met bomen te komen musiceren tijdens kunst voor klimaat festival Nimma aan zee, viel in goede aarde bij deze meest invloedrijke muzikant van Nederland.

Samen met begenadigd gitarist Mark Tuinstra – door Vloeimans omschreven als een ware God der snaren – en Bert Barten (Talking Trees), de man die bomen een stem geeft, improviseert hij op de verklankte sapstromen van drie stoere knotwilgen.

Een uniek sextet waarin 3 bomen en 3 mensen hun binnenwereld delen, om gezamenlijk te resoneren. Krachtig, teder, uitzinnig, grappig en virtuoos. In liefde bovenal.

Dit is echt nog nooit vertoond! En ze doen het maar één keer. Dus zorg dat je er bij bent.

OVER NIMMA AAN ZEE
Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in LUX Nijmegen los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario’s, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer.

Dit programma is onderdeel van het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni. Klik hier voor de rest van het programma.

Eric Vloeimans, Mark Tuinstra, Bert Barten & 3 Jonge Knotwilgen 1