concert
Eric Vloeimans & Ravelli Brass en Arie den Boer 2

Za 8 apr '23

Eric Vloeimans & Ravelli Brass en Arie den Boer

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek, en blijft altijd zichzelf.

In de loop der jaren is Eric Vloeimans diverse eenmalige partnerschappen aangegaan met gelijkgestemde muzikanten in binnen- en buitenland. Sinds enige tijd speelt hij geregeld met het koperseptet Ravelli Brass, musici die al jaren samenspelen in Phion, voorheen Het Gelders Orkest en met topdrummer Arie den Boer. Deze unieke combinatie van klassieke en improviserende musici heeft succes op de verschillende podia met prachtige nieuwe composities van Eric Vloeimans.

Uit deze samenwerking is een cd voortgekomen, opgenomen in de Vereeniging. De cd-release zal tijdens dit concert op 8 april feestelijk ten doop gehouden worden.