festival
Festival Jazz International 2019 1

Za 26 okt '19

Festival Jazz International Nijmegen 2019

Festival Jazz International Nijmegen vindt dit jaar plaats op 24, 25, 26 en 27 oktober 2019. Dit jaar presenteren wij een verscheidenheid aan artiesten uit binnen- en buitenland, die de invloed van stedelijke sferen en de identiteit van de metropolen op de sound van hedendaagse jazz laten horen. Net als voorgaande jaren zal de stad weer zinderen van de jazzvibes met concerten bij onder andere: Brebl, Doornroosje, LUX en de Lindenberg. Daarnaast biedt ook dit jaar Free Jazz weer een aantal pop-up concerten op bijzondere plekken. Met de bevestiging van Phronesis en Nik Bärtsch’s Ronin is het hoofdprogramma van de 2019 editie nu compleet.

Op zaterdag wordt o.a. het geluid van Los Angeles uitgelicht, met trombonist Ryan Porter, die zijn kersverse album Force For Good presenteert. Porter neemt voor dit concert een aantal prominenten uit het collectief The West Coast Get Down mee. In de bezetting zal o.a. jazzgigant Kamasi Washington staan.

The Pack Project is een jaarlijks terugkerend onderdeel van Festival Jazz International Nijmegen. Het idee is dat een jong toptalent een nieuwe band samenstelt (een ‘Pack’), schrijft nieuwe composities en presenteert dit alles primetime op het hoofdpodium van het Festival Jazz International Nijmegen en op zusterfestival Festival Jazz International Rotterdam.
Met The Pack Project grijpt Efe Erdem de kans met beiden handen om zich gedurende een langere periode te focussen op eigen werk, zij het door bestaand werk in een nieuw jasje te steken, of door nieuwe, eigen composities ten gehore te brengen.

Met het gratis toegankelijke festivalonderdeel Free Jazz verspreiden de jazzvibes zich door de hele stad. Nederlands en regionaal talent krijgt een podium op bijzondere, onverwachte pop-up locaties, bij voorkeur in de vorm van bijzondere samenwerkingen. Hiermee presenteert FJIN jazztalent voor een breed en nieuwsgierig publiek. Bij de Thiemeloods zijn de bijzondere klanken van zangeres Kiki Manders te horen.

Met haar debuutalbum, “Love is yours is mine” haalt zangeres en pianist Kiki Manders inspiratie uit de natuur. Manders was een finalist bij de Voicingers International Singers Competition en een halvefinalist in het Brussels Young Jazz Singers Vocal Competition. Haar composities zijn krachtig en sensueel tegelijk. Met haar warme gevoelige stem creëert Kiki Manders een sfeer waarin fantasie en originaliteit voelbaar zijn.