festival
FJIN 2021 • Jo Goes Hunting Orchestra • Keyon Harrold 2

Za 30 okt '21

FJIN 2021 • Jo Goes Hunting Orchestra • Keyon Harrold

Festival Jazz International Nijmegen vindt dit jaar plaats op 29 t/m 31 oktober 2021. Dit jaar presenteert zij weer een verscheidenheid aan artiesten uit binnen- en buitenland, die de invloed van stedelijke sferen en de identiteit van de metropolen op de sound van hedendaagse jazz laten horen. Net als voorgaande jaren zal de stad weer zinderen van de jazzvibes met concerten bij: Brebl, De Thiemeloods, Doornroosje, Concertgebouw De Vereeniging, LUX en de Lindenberg. Alle informatie over het festival: www.fjin.nl.

Programma zaterdag 30 oktober in Doornrroosje:
• Jo Goes Hunting Orchestra
• Keyon Harrold

Jo Goes Hunting Orchestra
Je hebt artiesten die niet in hokjes denken, artiesten die niet in hokjes te vangen zijn en je hebt Jimmi Hueting. De Rotterdamse Nijmegenaar (andersom mag ook) heeft wel iets gehoord over hokjes, maar als kind van de iPodgeneratie shufflet hij liever genres door elkaar, getuige Jo Goes Hunting, het muziekproject van Hueting. Al tijdens zijn studies aan de conservatoria van Den Haag én Rotterdam (cum laude afgestudeerd, jawel) viel de grenzeloze sound van deze jazzdrummer op, die volwassen werd door als tiener met veel oudere jazzmuzikanten te spelen. Is het indie? Is het futuristische jazz? Is het dance? Het is bovenal goed en verrassend, durven we wel te zeggen.
Puristen gaan hard op de gesyncopeerde ritmes, vijfkwartsmaten en drumfills. Of anders op die synths, analoge opnametechnieken of de hoorbare invloed van hardbop die Hueting in zijn muziek stopt. Gewone muziekliefhebbers worden getriggerd door de veelheid aan ideeën die Hueting in zijn muziek stopt. Gebracht vol bravoure en emotie levert dat een bijzonder eigenzinnig en uniek geluid op. Speciaal voor Festival Jazz International Nijmegen en RAUW (in Rotterdam) transformeert Jo Goes Hunting naar een XL-jazzensemble met liefst elf muzikanten. Dat belooft wat. Spektakel en verrassing gegarandeerd, ook voor Hueting zelf!

Jimmi Hueting – drums
Daniel Eskens – bas
Thierry Castel – synths
Jelle Roozenburg – gitaar
Sjoerd Krul – gitaar
Louk Boudesteijn – trombone
Romain Bly – trompet, hoorn
Nicolo Ricci – tenorsaxofoon
Jesse Schilderink – baritonsaxofoon
Carmen van Mulier – zang, percussie
Sophia de Geus – zang, percussie

Keyon Harrold
Een superster. De toekomst van de trompet. Een held van de nieuwe Amerikaanse jazzgeneratie. Het regent superlatieven als er over Keyon Harrold geschreven wordt en nee, die komen niet uit zijn eigen koker. Grootste fan is namelijk grote meneer Wynton Marsalis. En wie zijn wij om zijn woorden tegen te spreken? Ook wij zijn very keen on Keyon!
Andere fans heten Beyoncé, Erykah Badu, Rihanna en Gregory Porter. Met Jay-Z, Robert Glasper en Common werkte hij al samen. Zijn klanken zijn op meer dan honderd albums te horen. Met de platen die hij onder eigen naam maakte, won hij twee Grammy’s. Met één been in het verleden en één been in de toekomst heeft hij een fundament in de rijke muziekgeschiedenis en bouwt daarop voort met de sounds van morgen. Uitgangspunt is altijd de beat, en die is genreloos. Met zijn natuurlijke mix van jazz, fusion, rock, r&b en reggae is de stijl van deze trompettist, producer, arrangeur en songwriter even eclectisch als herkenbaar. Dat levert muziek op die virtuoos, toegankelijk en ongekend is. Een terechte headliner van Festival Jazz International Nijmegen!

Keyon Harrold – trompet
Nir Felder – gitaar
Shedrick Mitchell – piano
Burniss Travis – bas
Charles Davis – drums