festival
FJIN 2021 • Jo Goes Hunting Orchestra • ECHT! 1

Za 30 okt '21

FJIN 2021 • Jo Goes Hunting Orchestra • ECHT!

Festival Jazz International Nijmegen vindt dit jaar plaats op 29 t/m 31 oktober 2021. Dit jaar presenteert zij weer een verscheidenheid aan artiesten uit binnen- en buitenland, die de invloed van stedelijke sferen en de identiteit van de metropolen op de sound van hedendaagse jazz laten horen. Net als voorgaande jaren zal de stad weer zinderen van de jazzvibes met concerten bij: Brebl, De Thiemeloods, Doornroosje, Concertgebouw De Vereeniging, LUX en de Lindenberg. Alle informatie over het festival: www.fjin.nl.

Programma zaterdag 30 oktober in Doornrroosje:
• Jo Goes Hunting Orchestra
• ECHT!

Jo Goes Hunting Orchestra
Je hebt artiesten die niet in hokjes denken, artiesten die niet in hokjes te vangen zijn en je hebt Jimmi Hueting. De Rotterdamse Nijmegenaar (andersom mag ook) heeft wel iets gehoord over hokjes, maar als kind van de iPodgeneratie shufflet hij liever genres door elkaar, getuige Jo Goes Hunting, het muziekproject van Hueting. Al tijdens zijn studies aan de conservatoria van Den Haag én Rotterdam (cum laude afgestudeerd, jawel) viel de grenzeloze sound van deze jazzdrummer op, die volwassen werd door als tiener met veel oudere jazzmuzikanten te spelen. Is het indie? Is het futuristische jazz? Is het dance? Het is bovenal goed en verrassend, durven we wel te zeggen.
Puristen gaan hard op de gesyncopeerde ritmes, vijfkwartsmaten en drumfills. Of anders op die synths, analoge opnametechnieken of de hoorbare invloed van hardbop die Hueting in zijn muziek stopt. Gewone muziekliefhebbers worden getriggerd door de veelheid aan ideeën die Hueting in zijn muziek stopt. Gebracht vol bravoure en emotie levert dat een bijzonder eigenzinnig en uniek geluid op. Speciaal voor Festival Jazz International Nijmegen en RAUW (in Rotterdam) transformeert Jo Goes Hunting naar een XL-jazzensemble met liefst elf muzikanten. Dat belooft wat. Spektakel en verrassing gegarandeerd, ook voor Hueting zelf!

Jimmi Hueting – drums
Daniel Eskens – bas
Thierry Castel – synths
Jelle Roozenburg – gitaar
Sjoerd Krul – gitaar
Louk Boudesteijn – trombone
Romain Bly – trompet, hoorn
Nicolo Ricci – tenorsaxofoon
Jesse Schilderink – baritonsaxofoon
Carmen van Mulier – zang, percussie
Sophia de Geus – zang, percussie

ECHT!
Electronische muziek door echte instrumenten

Jazzcats luisteren niet alleen naar jazz. Echt niet. Of eigenlijk: ECHT! niet. Het kwartet uit Brussel richt de antennes zelf graag ook richting hiphop, elektro, trap en andere beatgedreven elektronische muziek. Namen? De invloed van ‘Your favorite producers’ favorite producer’ J. Dilla is duidelijk terug te horen in de ritmes en beats, Thundercat in de funky baspartijen en Hudson Mohawke bij het gebruik van (gesampelde) blazers. En dan is er nog de invloed van jazz.

Zonder de vrijheid die jazz garandeert was het instrumentale debuutalbum Inwane niet ontstaan, al was het maar omdat de composities al improviserend tot stand kwamen. Ook typisch jazz: de instrumentatie. Met ‘echte’ instrumenten (vandaar die bandnaam!) als gitaar, bas, drums en toetsen wordt een hypnotiserende, ongrijpbare sound neergezet die zich laat beluisteren als een soundtrack voor nachtelijke dwalingen door metropolen. Tal van effecten zorgen voor texturen en spanningsvelden, terwijl het geheel toch organisch blijft klinken. Aangevuld met blazers, al dan niet uit de computer, die voor een eclectisch geluid zorgen waarin het ontbreken van vocalen zelden gemist wordt. Met dit album, gemaakt tijdens de coronacrisis, zet ECHT! zich in één keer op de kaart.

Dorian Dumont – toetsen
Florent Jeunieaux – gitaar
Federico Pecoraro – bas
Martin Méreau – drums

*Ticketprijzen zijn exclusief service, administratie en betalingskosten, zie hiervoor de ticketlink naar de aanbieder.