festival
FJIN | Wolfert Brederode 1

Za 29 okt '22

FJIN | Adi Oasis - Raúl Monsalve y Los Forajidos

In 2022 organiseert Festival Jazz International Nijmegen (FJIN) niet drie, niet vier, maar wel vijf dagen lang concerten in de stad. Van 26 t/m 30 oktober vinden op verschillende locaties in de stad de beste jazz optredens van het jaar plaats.

Net zoals voorgaande jaren presenteert FJIN een divers en internationaal programma met artiesten uit zeven landen en raast door de vele uiteenlopende facetten die de hedendaagse jazz te bieden heeft. Wolfert Brederode (NL) trapt op woensdag 26 oktober af met zijn bijzondere project Ruins and Remains. Nieuwkomer, en van origine Nijmegenaar, Loek van den Berg (NL) neemt je mee op reis met zijn kwintet en het in Rotterdam residerende bastalent Alessandro Fongaro (IT) is dit jaar leider van The Pack Project. The Pack Project, een talententraject geïnitieerd door RAUW (Jazz International Rotterdam), geeft jaarlijks een getalenteerde artiest de kans zijn of haar droomproject te realiseren en te presenteren aan het grote publiek tijdens beide festivals.

De Verenigde Staten zijn goed vertegenwoordigd met concerten van vernieuwende pianist/componist Craig Taborn (VS), het trio van fabelachtig saxofonist James Brandon Lewis (VS) en het aanstekelijke Delvon Lamarr Organ Trio (VS) dat voor een feestelijke afsluiting zorgt.

De zonnige klanken komen dit jaar van het Braziliaanse Amaro Freitas Trio (BRA) en de Afro-Venezolaanse ritmes van Raúl Monsalve y Los Forajidos. De stoere Frans-Caribische bassiste Adi Oasis (FR) en eigenzinnige Noorse drummer Gard Nilssen’s Acoustic Unity (NOR) maken het programma compleet.

ZATERDAG 29 oktober
Doornroosje – (double bill)
Adi Oasis
Raúl Monsalve y Los Forajidos
Aanvang 20.00 uur – Tickets €22,50 voorverkoop / €25,00 aan de deur