festival
FJIN2023 | Ingebrigt Håker Flaten (Exit) Knarr 1

Vr 27 okt '23

FJIN2023 | Ingebrigt Håker Flaten (Exit) Knarr

Festival Jazz International Nijmegen 2023

Van 25 t/m 29 oktober 2023 geniet je met twaalf optredens van de fine fleur van de jazz en geïmproviseerde muziek uit Zwitserland, Scandinavië, de Verenigde Staten, Nederland en meer. Brebl, Doornroosje, De Lindenberg, LUX, Music Meeting, Podium JIN en Stadsschouwburg en De Vereeniging presenteren vijf dagen lang bekende artiesten en opkomende talenten, vertrouwde jazzklanken en projecten die de ruwe randjes van de jazz opzoeken.

EEN WERELDREIS IN MUZIEK

De Noorse bassist Ingebrigt Håker Flaten is op meerdere manieren een muzikale globetrotter. Lange tijd woonde hij in Austin, Texas, waar hij de band Young Mothers vormde en het festival Sonic Transmissions oprichtte. In Bogotá gaf hij les aan de Javeriana University en in onder meer Chicago, Mexicostad en Amsterdam sloot hij vriendschappen die zijn muziek tot op de dag van vandaag vormen.

Momenteel tourt Håker Flaten met een internationale groep topmuzikanten die naast landgenoten Karl Hjalmar Nyberg (saxofoons en basklarinet), Guro Kvåle (trombone) en Olaf Moses Olsen (drums) bestaat uit de Deense altsaxofoniste Mette Rasmussen, de Amerikaanse gitarist Jonathan F. Horne en de Nederlandse pianiste Marta Warelis.

Deze avond zal de groep muziek ten gehore brengen die Håker Flaten componeerde in opdracht van het Noorse Vossa Jazz Festival in 2020. Het werk, getiteld (Exit) Knarr, neemt je mee op een denkbeeldige reis aan boord van een knarr, een type Vikingschip. De zes composities die het werk omvat zijn opgedragen aan mensen, muziek en steden die een belangrijke rol spelen in het leven van de bassist: een wereldreis in muziek.

Dit is een triple-bill met Mette Rasmussen Trio North & een surprise guest.
Dit concert is onderdeel van de Edgy Route.

BEZETTING:

Ingebrigt Håker Flaten – bas en composities
Karl Hjalmar Nyberg – tenorsaxofoon, sopraansaxofoon en basklarinet
Mette Rasmussen – altsaxofoon
Guro Kvåle – trombone
Jonathan F. Horne – gitaar
Marta Warelis – piano
Olaf Moses Olsen – drums