concert
Gallowstreet 2

Do 10 feb '22

Gallowstreet

Het twaalfkoppige Gallowstreet combineert moeiteloos brass, hip-hop en afrobeats tot een swingend geheel. De Amsterdamse brass-band brengt komend voorjaar haar derde album ‘Our Dear Metropolis’ uit. Een instrumentaal statement over de thuisbasis, haar inwoners en de dynamiek van de veranderende stad.

De band neemt in haar nieuwe album de rol in van een instrumentale verhalenverteller en koppelt de sound die ze naar vele festivals heeft gebracht met trance, hip-hop en big-band swing om zo een tegenwind van explosief en positief geluid neer te zetten. Van de Galgenstraat verhuisde de band naar Amsterdam Noord, waar zij hun wortels hebben uitgeslagen. Met een zelfgebouwde repetitieruimte, die ze delen met de collega’s en vrienden van Jungle by Night, is Gallowstreet doordrongen van een DIY-mentaliteit, wars van conventie en vol vernieuwingsdrang. Het belooft een show te worden waarin je gegarandeerd omvergeblazen wordt!

Support wordt deze avond voorzien door LYMA. De sound van LYMA is lastig in een (of meerdere) hokje te stoppen. Deze Amsterdamse zanger/producer schiet moeiteloos van R’nB naar house en van Caribische Soca naar funk. Dat het swingt moge duidelijk zijn. Een betere warming-up voor deze avond had wat ons betreft niet gekund.