concert
Grande Finale - Guus Tangelder Big Band 2

Do 20 jun '24

Grande Finale - Guus Tangelder Big Band

Grande Finale – Guus Tangelder Big Band met medewerking van Eric Vloeimans (trompet) en het Charivari trio bestaande uit Anneke Frankenberg viool, Bart Lelivelt accordeon en Gerard Schoren contrabas.

Met deze Grande Finale nemen we afscheid van het tijdperk ’40 jaar Guus Tangelder Big Band’. We kunnen terugkijken op een lange en indrukwekkende geschiedenis met vele concerten, projecten en samenwerking met culturele partners in de gemeente Nijmegen.

Enkele wapenfeiten: concerten voor de WIM in O42, samenwerkingsproject de Big Bang, Sintprovisatieconcerten in LUX, Dubbelslagconcerten ism het Stedelijk Gymnasium, Music Meeting samen met jongerenorkest de PuBi’s, zondagmiddag-concerten in Café de Shuffle, concert op de Waalkade tgv 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix, Concerten in Brebl met o.a. Bob Mintzer, Fay Claasen, Charli Green, Thijs van Leer.

Over het Grande Finale programma:
Na de succesvolle samenwerking tijdens de Jubileumtournee ‘Una Noche’ vormt het Charivari-trio een vaste waarde in deze finale. Het uniek samengaan van big band- en wereldmuziek in composities van Anneke Frankenberg en Dolf de Kinkelder. Componist Joop van Erven schreef de Rhapsody voor Klarinet en Jazzorkest voor GTBB met Guus Tangelder als solist. Diverse musici uit het het rijke verleden van de GTBB zullen spontaan acte de présence geven.

Trompettist Eric Vloeimans speelde in de jaren 2000 als solist bij de GTBB in de serie de 3e dinsdag in Derde van Mahler Musis Sacrum Arnhem. Bij deze Grande Finale kijken we uit naar het weerzien met deze nationaal- en internationaal gewaardeerde trompettist. Op het programma staan composities en arrangementen van Eric Vloeimans uitgevoerd door de maestro himself samen met de Guus Tangelder Big Band.

Na afloop van het concert vindt er een ‘Meet and Greet’ plaats met de musici.

De bezetting:
Saxofoon: Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem.
Trombone: René van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Gert Nijenbanning
Trompet: Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Bram van de Glind en Steve Chadwick
Ritmesectie: Hans Kwakkernaat,piano, Taeke Stol, contrabas en Pieter Bast, drums

Grande Finale - Guus Tangelder Big Band