concert
Guus Tangelder Big Band ft. Charli Green 1

Zo 23 okt '22

Guus Tangelder Big Band ft. Charli Green

Vandaag komt de Guus Tangelder Big Band onder inspirerende leiding van de Amerikaanse trompettist Charli Green een concert geven. Het programma bestaat uit composities als One tot Malinga, Daijobu en Reclaimd Country waarin zowel invloeden uit de Caraïbische- als uit de Zuid-Afrikaanse muziektraditie.

Prominente solisten als pianist Hans Kwakkernaat, saxofonist Robert Prinsen, drummer Pieter Bast en contrabassist Henk Haverhoek laten eveneens van zich horen in composities van ondermeer Oliver Nelson, Thad Jones en de Japanse componiste Toshiko Akiyoshi.

Solist bij dit concert is de in Memphis Tenessee geboren Charles Green

Na de Music High School heeft hij als trompettist bij de US-airforce Band gewerkt. Met dit orkest heeft hij eerst in de Verenigde Staten en later in Spanje gewerkt. Aan het conservatorium in Madrid (Spanje) studeerde hij hoofdvak trompet en volgde jazz- en improvisatielessen bij Lou Bennet en Vince Benedetti. Ook volgde hij masterclasses bij o.a. James Stamp en dirigeercursussen bij Perry White. In 1970 kwam Charles naar Nederland om zijn trompetstudie te vervolgen aan het Maastrichts conservatorium bij Wim Groot (toenmalig solotrompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam). Tevens studeerde Charles compositie bij Math Niel. Vanaf 1981 is Charles Green verbonden als hoofdvakdocent trompet en ensemble- en bigbandleider aan de jazzafdeling van het conservatorium van Amsterdam. Op het programma staan composities zoals One tot Malinga, Daijobu en Reclaimd Country waarin zowel invloeden zijn te horen uit de Caraïben als uit de Zuid-Afrikaanse traditie.

Line up GTBB
Saxofoon: Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen en Joost van Buchem
Trombone: Rene van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Lars de Bie
Trompet: Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Koen Smits en Ywo Lamonaca
Piano: Hans Kwakkernaat, contrabas: Henk Haverhoek en drums: Pieter Bast