concert
HALA 2

Wo 3 nov '21

HALA

Lief, bizar en duivels… dat zijn niet alleen de sprookjesachtige composities van zangeres Helene Richter: ze worden verteld in een enthousiast, grappig, theatraal en muzikaal samenspel gecombineerd met Helene’s vocale capriolen, de stompende sousafoon van Arno Bakker (Orgel Vreten, Andy Frasco), het virtuoze gitaarspel van Jorrit Westerhof (Eric Vloeimans’ Gatecrash, 3times7) en de unieke drumstijl van Gerri Jäger (Gerri Jäger Solo, Knalpot).

Het kwartet HALA bestaat sinds September 2017 en heeft twee EP’s uitgebracht: “Hala” (2018) en “Blueberry Ink” (2019).

De derde EP is onderweg en heeft zijn release concert op 3 november 2021 in Brebl.

Het gaat qua stijl verschillende kanten op: van Progressieve Rock, Avant-Pop en (vrije) Improvisatie naar Avantgarde, Jazz en Cabaret. Je hoort de invloeden van artiesten zoals Björk, Frank Zappa en Acoustic Ladyland. Enkele Highlights van hun uitvoeringen waren o.a. het Jazzfestival Karlsruhe 2018 en de Zomerjazzfietstour 2019. Dankzij de subsidieregeling Balkonscènes van Fonds Podiumkunsten hadden ze de mogelijkheid om ook tijdens de pandemie in mei 2021 concerten te spelen en samen nieuwe muziek te creëren.

“Helene Richter en Hala zijn verrassend en gedurfd.” (EP Recensie | Rinus van der Heijden, Juli 2018 | www.jazznu.com)

“Vrije improvisaties lopen op organische wijze over in aanstekelijke rockritmen en funky danswijsjes.“ (Concert Recensie | Eddy Determeyer, Juni 2021 | www.draaiomjeoren.com)