concert
Hans Dulfer 1

Wo 29 dec '21

Geannuleerd | Hans Dulfer

De show van Hans Dulfer kan helaas niet plaatsvinden vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Er komt geen vervangende datum. Gekochte tickets worden automatisch gerestitueerd. Alle kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht.

Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (Perikels, Reflud, Big Boy) heeft Hans Dulfer zich opgewerkt tot een van de bekendste saxofonisten van Nederland. Daarnaast stond hij aan de wieg van de Nederlandse jazzscene, als organisator van legendarische concerten in Paradiso, als adviseur voor het North Sea Jazz Festival en als medeoprichter van het Bimhuis.

Muzikaal beweegt Dulfer zich altijd in de voorhoede. Hij speelde psychedelische free jazz, o.a. met Groep 1850 en met de Perikels creëerde hij de eerste Nederlandse wereldmuziek. Bovendien was hij de eerste jazzmuzikant die met house-DJ’s samenwerkte en in de jaren negentig bereikte hij als vijftiger popsterstatus tot in Japan met de unieke mix van heavy gitaren, beats en sax op de plaat Big Boy.

Om te vieren dat de energieke saxofonist zich al vijfenzestig jaar een slag in de rondte speelt én dat hij de leeftijd van tachtig jaar heeft bereikt, presenteert Dulfer een nieuwe, niet-te-missen band met gerenommeerde muzikanten en vers repertoire doorspekt met notoire Dulferklassiekers. Blik samen met Dulfer terug op de toekomst zonder spijt en vier feest alsof morgen nooit bestaan heeft.

foto: Mark Groeneveld