concert
Ikarai x Sanne Rambags x V&J Visuals | MURAKAMI 2

Do 24 jun '21

Ikarai x Sanne Rambags x V&J Visuals

Vocaliste Sanne Rambags (winnares Edison 2019), visual artist V&J en ensemble Ikarai geven in de muziektheatervoorstelling MURAKAMI een nieuwe draai aan Murakami’s legendarische verhaal.

In MURAKAMI neemt Ikarai het publiek mee in de geest van de schrijver Murakami. Vissen die uit de lucht vallen, pratende katten, filosoferende prostituees, plekken waar tijd niet bestaat en gedachten die waarheid worden.

Op basis van teksten van schrijver Frank Siera speelt Ikarai muziek die de magie van Murakami vat in een filmische combinatie tussen klassiek en jazz. Improvisatie, compositie en vertelling smelten samen tot een nieuwe vorm van concertbeleving: de wereld van een schrijver, vertaald naar muziek.

OVER IKARAI
Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en jazzimprovisatie tot een geluid bij een verhaal. Je ervaart hun concerten als een film voor de geest.

Eerder zetten zij ‘s werelds meest legendarische bokswedstrijd, The Rumble in the Jungle op muziek, in hun concertprogramma MUHAMMAD. Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali’s wervelende speeches op een tot boksring omgebouwd podium. Ook vertolkten zij de Griekse mythe van Icarus in geluid op hun album FLY.

Ikarai trad op in o.a. het Bimhuis, TivoliVredenburg, De Doelen, November Music en het Oranjewoud Festival, tourde door China, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, was te gast bij Podium Witteman en de Nederlandse vertegenwoordiger op het 12Points Festival van 2019. In 2020 speelt het ensemble haar 50ste concert.