concert
Jerboah /w YouTuber Sarah Jeffery & Dodó Kis 2

Do 18 apr '24

Jerboah & Qisheng Zheng solo

Avontuurlijk, genre-smelting van free jazz tot art-rock en post-pop

Jerboah met support van Qisheng Zheng!

Muzikaal diverse achtergronden worden samengebracht uit de wereld van hedendaags, klassiek, niet-westerse, renaissance-, jazz-, geïmproviseerde, theatrale en popmuziek. In combinatie met hun ongewone instrumentatie ontstaat er een muziekstijl die alleen in de combinatie van termen kan worden beschreven. Een mix van art-rock-, post-pop- en worldbeat-hits die het dichtst bij het doel liggen.

Jerboah begon in 2017 als 5tet met enkele verschuivingen in de line-up en een bandpauze hebben ze een nieuw tijdperk ingeluid. Jerboah heeft getoerd in Duitsland en Nederland en gespeeld in jazzclubs en kleine podia, maar ook op bekende podia als Cross-Linx Fest., Melkweg Amsterdam, Platzhirsch Fest. (DE), Moers Fest. (DE) Sound Of Music-festival, Grachten Festival en Gaudeamus Muziekweek, en werkte samen met ensembles als Nieuw Ensemble, Cast Glass and Moulettes.

Sarah Jeffery: zang, blokfluit
Dodó Kis: EWI-bas, blokfluit, zang
Guillermo Celano: gitaar
Marcos Baggiani: drums, zang

Qisheng Zheng – solo

Qisheng Zheng is fluitist en een interdisciplinaire kunstenaar uit China en studeert dwarsfluit aan ArtEZ Jazz & Pop in Arnhem. Tijdens haar studie compositie, fluit, piano en conga ontwikkelde zij zich ook op het gebied van een breder scala aan kunstvormen.

Ze staat bekend om haar moedige stijl van spelen, componeren en creëren, waarbij ze altijd de grenzen van niet alleen haarzelf en haar collega-kunstenaars opzoekt, maar ook die van de luisteraars en kijkers. Diep verbonden met de muziek, houdt ze ervan om haar emoties en oosterse achtergrond in haar werk te verwerken om anderen recht in het hart te raken.