concert
JIN Vinyl Club | Han Bennink & Jelle Roozenburg 2

Za 15 apr '23

JIN Vinyl Club | Han Bennink & Jelle Roozenburg

Podium JIN start een nieuwe club: de JIN Vinyl Club!

De JIN Vinyl Club gaat onregelmatig live concerten in de Nijmeegse Galloway Studio organiseren voor maximaal 40 m\v publiek. Concerten die, waar je bij bent, worden opgenomen en in gelimiteerde genummerde oplage uitkomen op een een schitterend vormgegeven 180 grams vinyl-album. Ter plekke kun je intekenen op het album dat 4-6 maanden later verschijnt, waarna wij het opsturen naar je huisadres. Op voorhand collectors items, geproduceerd door Sebastiaan van Bijlevelt op het Sound Of Niche-label.

Deze concerten zijn slechts door 40 bezoekers bij te wonen, dus Join the Club! De ticketverkoop is in de eerste ronde direct gekoppeld aan het album, je koopt bestelt dus een toegangsticket én het album in een combi-ticket.

Han Bennink en Jelle Roozenburg speelden enkele jaren terug voor het eerst samen op uitnodiging van festival RAUW Rotterdam. Dat leverde een dusdanige klik en muzikaal avontuur op dat een nieuw duo geboren was. Mede door de Corona-periode en een hele reeks van ICP-optredens n.a.v. Han’s 80ste verjaardag vorig jaar waren live gigs van de twee nog zeldzaam. Hoog tijd dus om de twee naar Nijmegen te halen voor de kick-off van de JIN Vinyl Club in de splinternieuw gebouwde (zojuist binnen de Vasim verhuisde) Galloway Studio.

Twee geniale geesten, wat samen geheid vuurwerk op gaat leveren waarbij we op voorhand niet durven zeggen welke kant het opgaat. Behalve dat het wel eens een historische, om niet te zeggen epische, avond kan worden die geen enkele rechtgeaarde jazzliefhebber wil missen. Dat geldt evenmin voor het later te verschijnen album, geperst op audiofiel 180 grams vinyl, en voorzien van artwork door (tevens beeldend kunstenaar) Han Bennink himself.

Kaartverkoop start 1 maart 12.00 uur voor concert EN album-reservering voor 45,- incl. BTW. album verzending. Indien niet uitverkocht zullen de resterende tickets voor alleen het concert (geen album incl.) vanaf 8 april verkocht worden.