jamsessie
JOM | Jazzcafé op Maandag 2

Ma 24 jun '24

JOM | Jazzcafé op Maandag

Jazzcafé Op Maandag JOM!

Nieuw onder het Nijmeegse live muziek firmament: een wekelijks Jazzcafe in de Thiemeloods, afdeling Proeflokaal, een heerlijk knus podium met een fijn barretje.

Een nieuw jazzpodiumpje dus, met Jazzsessies als hoofdbestanddeel. Jazz.? In een lekker brede zin van dat woord als het aan mij ligt. Door en voor heren en dames mede musici maar voor iedereen die een fijn jazzavondje met live muziek wel weet te waarderen.
Er wordt steeds geopend met een klein optreden van een groep, later de avond de mogelijke basis voor de jazzsessie/ open podium.

Maandag 24 juni, JOM goes Brazilian met Vatapá:

Ronald Veerman: gitaar, Bandolim, Cavaquinho
Frans van Keep: 7 snaar gitaar
drums, percussie, bas: TBA…

Vatapá treedt speelt Braziliaanse choro en samba. Choro is een van de oudste vormen van Braziliaanse cultuurmuziek en kan gerust de ziel van de Braziliaanse muziek worden genoemd. De choro is vooral instrumentaal en kenmerkt zich door virtuoze en melancholieke melodieën en tegenmelodieën met als ritmische basis de samba.
Vatapá bestaat uit professionele musici die zich tijdens en na hun conservatoriumstudie specialiseerden in Braziliaanse muziek: Ronald Veerman speelt de Bandolim (8-snarige mandoline, Frans van Keep speelt de 7-snarige gitaar (violao sete-cordas)