concert
Jort Terwijn, Jessie Brevé & Rafael Devante

Wo 26 aug '20

Jort Terwijn, Sun Mi Hong & Ben Fitzpatrick

Jort Terwijn
Jort Terwijn (1993) is een in Nijmegen geboren en getogen contrabassist. In zijn nog korte carrière werkte hij al samen met bekende jazzmuzikanten zoals Ben van Gelder, Joris Roelofs, Reinier Baas en Benjamin Herman. Hij studeerde aan de Conservatoria van Arnhem, Barcelona en Amsterdam. Naast jazz richt hij zich ook op flamenco, elektronische en klassieke muziek.

Voor het concert in de tuin van Mooij nodigt hij twee van Nederlandse beste -jonge- jazz muzikanten uit:

Sun Mi Hong
De Zuid-Koreaanse Sun-Mi Hong begon te drummen toen ze 17 was, en op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar Amsterdam om te sturen aan het Conservatorium. De overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. Mede doordat ze onder de vleugels kwam van docenten/slagwerkers als Martijn Vink en Marcel Seriese begon ze zich steeds meer te interesseren voor jazz. Ze luisterde onder meer naar Brian Blade, Ari Hoenig en Roy Haynes en werkte hard aan eigen composities. In 2017 verscheen haar debuutalbum, waarna ze in 2018 met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition won, wat resulteerde in haar debuut op het North Sea Jazz Festival.

Ben Fitzpatrick
Alt-Saxofonist Ben Fitzpatrick is geboren in Dublin, opgegroeid in Conneticut (USA) en sinds drie jaar woonachtig in Amsterdam. Als tiener trad hij al meerdere keren op in Carnegie Hall als lid van het Jazz at Lincoln Center Youth Orchestra. De New York Times omschreef zijn solo-optredens als “zwoel” en “stralend”. Ben viel in deze tijd regelmatig in voor saxofonist Ted Nash in Wynton Marsalis’s Jazz at Lincoln Center Orchestra, Op dit moment is Ben bezig met zijn Master aan het Conservatorium van Amsterdam.

Maximaal aantal personen: 25
Minimaal aantal personen: 18

Maximaal aantal personen: 25
Minimaal aantal personen: 18