concert
KAE The Tour: Tijs Klaassen Quintet 2

Do 22 okt '20

Tijs Klaassen Quintet

Young Vip Tour wordt: “Keep An Eye The Tour”. Keep An Eye The Tour presenteert de toppers van de toekomst

Keep An Eye The Records helpt beginnende bands en solisten bij hun start in de muziekwereld.
Afgestudeerde Nederlandse Conservatoria muzikanten kunnen binnen Keep An Eye The Records een volledig gefinancierde CD-productie winnen.

Met The Records on Tour wordt het geheel uitgebreid met een tour langs een aantal Nederlandse podia.
The Records on Tour is een samenwerking tussen VIP (Vereniging van Jazz en Improvisatiemuziek Podia) en Keep An Eye The Records. VIP is al jaren de drijvende kracht achter de Young Vip Tour. De VIP vereniging is een landelijk overleg van de meest prominente Nederlandse jazzpodia, Podium JIN is onderdeel van dit overleg en presenteert vanavond een van de winnaars: Tijs Klaassen Quintet.

Het Tijs Klaassen Quintet bestaat uit talentvolle jonge muzikanten van de kleurrijke Amsterdamse Jazz scène. Excellente spelers met een eigen geluid zowel als begeleiders maar zeker ook als solisten. Binnen de composities van Tijs Klaassen gaat de band op zoek naar een nieuwe invulling van het klassieke kwintet. Vintage 80 jaren synths, complexe harmonieën, west –Afrikaanse ritmes creëren een unieke mix van stijlen. Het Tijs Klaassen Quintet was te zien op the Red Light Jazz Festival, Haarlem Jazz festival en Make It Jazz festival.
Vanavond presenteert het Tijs Klaassen Quintet hun album “Clavius”.

Bezetting:
Mo van der Does- alt sax
Matthias van den Brande – tenor sax
Floris Kappeyne – piano
Wouter Kühne- drums
Tijs Klaassen – contrabas en composities.