concert
Keep An Eye The Records | SMANDEM. 2

Wo 23 jun '21

Keep An Eye The Records | SMANDEM.

Keep An Eye The Records on Tour presenteert de toppers van de toekomst.

Keep An Eye The Records on Tour is is een project van de Keep An Eye Foundation. De Keep An Eye Foundation werkt samen met kunstvakopleidingen in heel Nederland en daarbuiten. De stichting zet zich in om jonge studerende muzikanten en kunstenaars te helpen bij de start van hun loopbaan. Met The Records beoogt de Keep An Eye Foundation jaarlijks een aantal cd-producties van startende bands in Nederland financieel te ondersteunen en ze zo een vliegende start in hun loopbaan te kunnen bieden.

Podium JIN omarmt dit initiatief en presenteert vanavond SMANDEM. De vier leden van SMANDEM. kennen elkaar al jaren vanuit de jong talentafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. De bandnaam komt van het woord mandem: Britse slang voor vriendengroep en dat is precies wat ze zijn en willen uitdragen: een BAND. Bas, drums, gitaar en toetsen. In hun muziek combineren ze alles wat ze tof vinden. Urban, jazz, hiphop, noem maar op. Een mix van oud en nieuw met hun eigen saus eroverheen. Eerder wonnen ze al de Keep An Eye The Records prijs en speelden ze op het Super Sonic Jazz Festival in Paradiso, nu is deze aanstormende band te gast bij Podium JIN.

“There are only two kinds of music. Good music, and the other kind.” Dit is een filosofie die SMANDEM. probeert te laten horen in hun debuut EP SELF-TITLED. In plaats van gelimiteerd te zijn door maar een muziekstijl is SELF-TITLED bedoeld om een ode te brengen aan alle goede muziek, de muziek die hen inspireert. De EP met 6 tracks neemt je mee naar verschillende plekken op de wereld en vermengd invloeden uit Hip Hop, Fela Kuti, Indonesische Gamelan en meer. De SMANDEM. saus brengt al deze verschillende smaken succesvol samen.