concert
Kika Sprangers Quintet | Try out NORTH SEA JAZZ 2

Do 6 jul '23

Kika Sprangers Quintet | Try out NORTH SEA JAZZ

Het Kika Sprangers Quintet speelt op 7 juli tijdens North Sea Jazz, en speelt vandaag in Brebl een try out. Het quintet speelt hun laatste plaat Mind’s Eye, maar ook nieuw materiaal.

MIND’s EYE
In haar eigen kwintet laat Kika Sprangers de tekstloze pure zangstem van Anna Serierse naadloos overvloeien in haar eigen saxofoongeluid. William Barrett (bas), Willem Romers (drums) en Koen Schalkwijk (piano en wurlitzer) vormen de dynamisch rijke en beweeglijke ritmesectie. Uitgesproken muzikale karakters die floreren in schurend samenspel, onverwachtse beslissingen, maar zang en saxofoon ook harmonisch kunnen omarmen.

Het kwintet is een band van vijf leiders, gekenmerkt door durf in hun spel. Ze dagen elkaar uit en nemen avontuurlijke muzikale wendingen om zo het beste in elkaar naar boven te halen. Ze kleuren Kika’s verhalende composities, die volgens haar vooral een mooi verhaal moeten illustreren. Het ensemble is beïnvloed door artiesten als Kenny Wheeler & Norma Winstone, Jakob Bro en orkestrale albums als Brad Mehldau’s Highway Rider.

Het album Mind’s Eye is een ode aan de verbeeldingskracht. Voor de composities werkte Kika één op één met haar bandleden al improviserend aan schetsen om ze uiteindelijk zelf bij te schaven en af te maken tot volledige composities. “De menselijke fantasie is iets fascinerends dat, mits we het genoeg ruimte geven, ervoor zorgt dat we ons blijven ontplooien. In een tijd van stilte en stilstand, misschien zelfs alles wat we nog hebben.”

Met haar prachtige vierde album Mind’s Eye is Kika Sprangers officieel belofte af. Volkskrant★★★★

Kika Sprangers Quintet
Kika Sprangers – saxen, composities
Anna Serierse – vocalen
Koen Schalkwijk – piano, wurlitzer
William Barrett – contrabas
Willem Romers – drums