concert
Kokoroko 2

Do 7 nov '24

Kokoroko

Kokoroko is een van de meest euforische en succesvolle formaties van de afgelopen jaren in de jazz- en afrobeat-hoek.

De uit de rijke jazzscene afkomstige Zuid-Londense band staat onder leiding van trompettist Sheila Maurice-Grey die de jonge bandleden (allen afkomstig van verschillende jazzconservatoria in de stad) bij elkaar bracht.

Kokoroko’s muziek klinkt als een moderne variant op de West-Afrikaanse muziek van vroeger geïnspireerd door iconische artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen. De groep bestaat naast bandleider Maurice-Grey uit een vaste saxofonist, trombonist, bassist, gitarist en percussionist en nodigt daarnaast regelmatig bevriende muzikanten uit om hen bij te staan op het podium tijdens hun swingende en energieke liveshows.

Het balletje van Kokoroko begon te rollen toen hun nummer Abusey Junction viraal ging en vervolgens ook verscheen op de Jazz verzamelaar We out Here. Dankzij hun live optredens maakten ze vele vrienden onderweg en in Nijmegen speelden ze al reeds een indrukwekkende show in Stevenskerk (2019) en ook hun optreden op Oranjepop (2022) maakte indruk. Deze zomer zijn ze te zien op Lowlands en daarna weer op eigen kracht in de grote zaal van Doornroosje.