overig
Maartje Meijer & Ingmar Heytze | Gedichten van de Torenkamer 2

Vr 11 okt '19

Maartje Meijer & Ingmar Heytze | Gedichten van de Torenkamer

Jazzpianist en songwriter Maartje Meijer & dichter Ingmar Heytze bundelen hun krachten: samen dragen ze Heytzes nieuwste gedichten voor, vergezeld door violist Jeffrey Bruinsma en contrabassist Paul Berner.

Jazzpianist en songwriter Maartje Meijer zoekt in haar werk vaak de poëzie op. Ze sloot zich vijf dagen op in het Torenkamertje van VondelCS om de meeste geliefde Nederlandse gedichten op muziek te zetten, waar haar EP ‘Gedichten van de torenkamer’ uit voortkwam. Dat Maartje Meijer zich bewezen heeft als jazzpianiste, zangeres én songwriter blijkt wel uit de reacties op haar vorige album ‘Inner Circle’. “Haar mengeling van jazz en pop is spannend, ook door haar kwaliteiten op het gebied van arrangeren.” aldus Heaven.
Rond die tijd verscheen ook ‘Ik wilde je iets moois vertellen’ van dichter Ingmar Heytze. Dichter Ingmar Heytze bracht vele poëziebundels uit. In 2008 ontving hij de C.C.S. Croneprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2016 verscheen zijn verzamelbundel ‘Voor de liefste onbekende’, met daarin bijna al zijn gedichten (gepubliceerde én ongepubliceerde). Tussen 2009 en 2011 was Ingmar Heytze officieel stadsdichter van Utrecht.