concert
Maite Hontelé's NJJO Goes Mambo 2

Za 17 feb '24

Maite Hontelé's NJJO Goes Mambo

Trompettist/bandleider en meervoudig Grammy Award genomineerde Maite Hontelé is de nieuwe artistiek leider, inspirator, coach en solist van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en heeft de achtste formatie van het supertalenten-orkest, ofwel het Jong Oranje van de Jazz, vormgegeven en samengesteld.

“Er is niet maar één soort mambo, maar een wereld aan mambo-varianten en nieuwe hedendaagse crossovers. En daarin werken wisselende latin-grooves en jazzimprovisaties op een perfecte manier samen. Dit biedt zowel het NJJO als het publiek een brede waaier aan muzikale mogelijkheden: diepgang en vrolijkheid gegarandeerd! Het repertoire heeft daarnaast een relatie tot mijn eerdere albums of het zijn stukken die speciaal voor het NJJO worden geschreven. Medewerking daaraan verlenen onder meer de meervoudige Grammy winnaars zoals de Amerikaanse arrangeur en trompettist Philip Lassiter (Prince) en de legendarische Juancho Valencia uit Colombia.” aldus Hontelé over Maite Hontelé’s NJJO goes mambo.

Over het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO)
Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), ofwel het Jong Oranje van de Jazz, is sinds 2009 hèt orkest (20 deelnemers) dat de grootste jazz talenten van Nederland verenigd onder de 26 jaar. Stichting JA organiseert sinds 2009 iedere twee jaar met een nieuwe artistiek leider en een nieuwe bezetting iedere editie weer een nieuw en uniek ontwikkelingsproject met het NJJO. In 2016 is het NJJO door de collega’s (artiesten, muzikanten van alle genres) mede door de twee kernbegrippen van het NJJO, het voortdurende eclectische programma en het hoge artistieke niveau, benoemt als de meest invloedrijke nieuwe smaakmaker op de podia (Zilveren Notekraker). Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren Maarten Hogenhuis, Ruben Hein, Anton Goudsmit, Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en nestor Peter Guidi.

Het NJJO wordt in een uniek tweejarig coaching traject klaargestoomd om met MAITE HONTELÉ’S NJJO GOES MAMBO eerst in Nederland en vervolgens in 2024 ook internationaal tournees aan te gaan.

Over Maite Hontelé
Tussen 2009 en 2018 woonde Maite Hontelé in Colombia. Een decennium waarin zij 5 cd’s uitbracht en met haar eigen salsa-band vele concerten over de hele wereld gaf.
De albums Déjame Así en Cuba Linda werden genomineerd voor een Latin Grammy.
Cuba Linda won in 2019 een Cubadisco award voor beste internationale album en stond in 2020 op de lijst van genomineerden voor een Edison Jazz/World.