concert
Mark Alban Lotz Trio 2

Wo 8 sep '21

Mark Alban Lotz Trio

Mark Alban Lotz experimenteert met verschillende stijlen en invloeden, van Indiase, Cubaanse of Turkse muziek tot elektronica. Een creatief mirakel en fluitfenomeen, binnen de internationale scène geroemd vanwege zijn ‘out of the box’ genre-bindende projecten. Deze projecten overspannen een boog van: geïmproviseerde muziek uit Istanbul tot interpretaties van Afro Cubaanse religieuze muziek en uitstapjes naar elektronica.

Mark Alban Lotz gaat nu terug naar de basis met een meer traditionele jazz line up binnen zijn Mark Alban Lotz Trio
Vanavond presenteert hij een trio van internationale wereldklasse met een programma rond de LSD Guro Timothy Leary uit de jaren ‚60. Explosieve jazz muziek van het Mark Lotz Trio.

Timothy Leary is een prominente figuur uit de jaren 60. Hij was een Amerikaanse psycholoog en schrijver die LSD gebruikte voor therapeutisch gebruik in de psychiatrie. Hij schreef en sprak ook over trans humanistische concepten met betrekking tot ruimtemigratie, toename van intelligentie en levensverlenging en ontwikkelde het ‘acht circuit model‘ van bewustzijn in zijn boek Exo-Psychology (1977).
Zijn Eight-Circuit Model of Consciousness gaat over acht verschillende stadia van bewustzijnsniveaus en zijn inspiratie en uitgangspunt voor de performance.

Het debut van het Mark Lotz Trio de CD ‘The Wroclaw Sessions‘ sloeg in als een bom en won maar liefst twee keer in de ‘Best Of 2019’ van het toonaangevend blad ‘New York Jazz City Jazz Records magazine.’

Mark Albon Lotz Trio:

Mark Alban Lotz – Fluiten, elektronica
Jamie Peet – drums
Zack Lober – contrabas.