concert
Meika 2

Do 1 jun '23

Meika

Soul grooves en improvisatie met melodische en poëtische verhaallijnen vanuit het hart; dat mag je van Meika verwachten.

Meika is onder leiding van vocalist en componist Emmie te Pas klaar om hun nieuwste muziek naar buiten te brengen. Emmie is na een periode van bijna twee jaar in New York weer terug in Nederland. In The Big Apple heeft ze zich ondergedompeld in de wereld van de moderne jazz en is ze enorm geïnspireerd geraakt door de muziek die ze daar heeft ervaren.

Ze haalt haar inspiratie uit zowel de vocale als instrumentale moderne jazz. Denk hierbij aan Gretchen Parlato, Avishai Cohen en Kneebody. Daarnaast heeft ze altijd al een speciaal plekje in haar hart gehad voor soul; met Jill Scott en Erykah Badu als grote inspiratiebronnen.

Die nieuwste muziek is er nu in de vorm van een verpletterend goed debuutalbum: “Shimmer”. Bepaald geen 13 in een dozijn vocale jazz pop maar een eigen stemgeluid, onderscheidende composities en een geweldige band met louter kopstukken uit de jonge generatie Nederlands jazztalent. Knisperfrisse vocal jazz die ook nog eens groovet waar het nodig is, met durf en persoonlijkheid.

Straight to the heart en perfect voor de start van een jazzy zomer!

Drums: Dirk de Nijs
Bas: Teun Creemers
Toetsen: Sjoerd van Eijck
Trompet: Joel Botma
Zang/compositie: Emmie te Pas