concert
Mildlife 2

Zo 1 mei '22

Mildlife

Het Australische indie jazz-rock kwartet Mildlife klinkt recht uit de late jaren ’70 en creëert een weelderige, kosmische mix van jazz fusion, psychedelia, funk en disco. Sinds ze op het toneel verschenen, is Mildlife’s melodieuze mix van genres snel uitgegroeid tot een ware mond-tot-mond sensatie.

Tegen het einde van hun doorbraakjaar, 2018, waren ze met hun debuutalbum ‘Phase’ genomineerd voor Best Album bij de Worldwide FM Awards en wonnen ze ‘Best Electronic Act’ bij The Music Victoria Awards in Melbourne. In 2020 verscheen opvolger ‘Automatic’. De tweede langspeler is dansbaarder en gestructureerder dan het debuut, is volgeladen met strakke arrangementen en doet blij vlagen denken aan bijvoorbeeld Kraftwerk, maar dan in een modern 21e eeuws jasje.

Begin 2021 reisden de Australiërs bij gebrek aan livehsows per boot naar een verlaten 19e eeuws eilandfort om op te treden voor de camera en een handjevol toevallig passerende vogels. Het resultaat is Live from South Channel Island, een 70 minuten durende film en live album waar de band op meesterlijke wijze de magie van hun live shows recreëert, omlijst door het prachtige Port Phillip Bay.
Mildlife staat garant voor een strakke live show die bol staat van de groovy improvisaties.