concert
Montis, Goudsmit & Directie | Opening nieuwe Brebl 1

Wo 1 feb '23

Montis, Goudsmit & Directie | Opening nieuwe Brebl

“Het was even een maandje stil op Brebl. We moesten even bijkomen van het 9 dagen Vieren van Cultuur. Cultuur in al zijn vormen, want dat is waar Brebl voor staat. Poëzie, live pop, zinderende jazz, extasebrengende dance, of gewoon lekker stil genieten. Zolang je maar samen je ding kunt doen ben je thuis in Brebl, of je nu maker of luisteraar bent! Op 2 januari zijn we meteen begonnen om onze nieuwe zaal helemaal spic en span te maken en naar onze hand te zetten. Een paleis voor jazz en pop, een intieme plek voor kleine feestjes, een ode aan de oren. En dat schiet op! We zijn nog steeds beduusd van de 1133 supporters die Brebl financieel een warm hart toedragen, nogmaals dank. Dit steunt ons in het idee dat we iets waardevols toevoegen aan het cultuurspectrum in Nijmegen, en met jullie bijdrage kunnen we ons werk voortzetten en blijven bouwen aan een volwaardig onafhankelijk podium voor de kunsten. Dank. Op 1 februari openen we de deuren, om daarna rustig aan het hele programma weer uit te rollen. Ietsje kleiner, maar net zo fijn.”

Dansbare souljazz door een killer combi van Nederlandse podiumbeesten.

Binnen enkele jaren zijn Montis, Goudsmit & Directie dé Souljazz-sensatie van Nederland geworden. Nog voordat hun debuutalbum “Taste of Culture” in december 2019 verscheen werd de band geboekt in binnen- en buitenland.

Of ze nu op North Sea Jazz, Mañana Mañana of in Paradiso spelen, het publiek wordt met aanstekelijke grooves opgezweept. Het repertoire van de band is niet onder één hoedje te vangen, want in de stofwolk waar zij hun publiek in achterlaten kun je sporen funk, rock en ballads terugvinden.

Drummer Cyril Directie presenteert de shows met humor en verleidt het publiek zich aan de manische energie van het trio over te geven. Met zijn charisma en ongeëvenaarde groove is hij de motor van de band.

Frank Montis op de Hammond is al jaren een autoriteit binnen de Souljazz. Het valt niet te bevatten hoe swingend zijn linkerhand de bassen speelt, terwijl zijn rechterhand een rijk spectrum aan klank en harmonie toevoegt.

Gitaarvirtuoos Anton Goudsmit mengt zich op zijn unieke en onnavolgbare wijze in de groove. Elke noot die hij speelt klinkt alsof het de laatste zou kunnen zijn. Of, zoals de Britse krant The Guardian ooit over hem schreef: “Goudsmit is the kind of guitarplayer that makes you wonder where the fire escape is”.

De band kan niet wachten om jullie te overrompelen met dansbare grooves en een liveshow die zijn weerga niet kent!