overig
Music Meeting | All Ears (official launch) 3

Za 22 mei '21

Music Meeting | All Ears (official launch)

Het traditionele Music Meeting Festival Pinksterweekend in Nijmegen staat dit jaar in het teken van de lancering van een nieuw online muziekkanaal: Music Meeting All Ears.

In plaats van een driedaags festival – dat nu niet door kan gaan vanwege corona – presenteert Music Meeting een digitale ontmoetingsplek vol vernieuwende en verdiepende muziekprogrammering. Dit nieuwe muziekkanaal is volledig gecureerd en is er voor iedereen die muziek in zijn volle context wil ervaren. De lancering van Music Meeting All Ears staat gepland op zaterdag 22 mei 2021.

365 dagen avontuurlijk muziek ontdekken
Met Music Meeting All Ears zet de festivalorganisatie in op een blijvend online muziekkanaal, waar liefhebbers van avontuurlijke muziek 365 dagen per jaar muziek en achtergronden kunnen ontdekken. Niet algoritmes, maar de programmeurs van Music Meeting nemen de bezoekers mee op sleeptouw aan de hand van unieke content, bestaande uit intieme muzieksessies, podcasts, artiestenportretten, concertregistraties, archiefmateriaal en playlists, voor iedereen vrij toegankelijk. Ook als de coronacrisis achter rug is, blijft Music Meeting All Ears jaarrond smaakmaker voor nieuwe muziek en het jaarlijkse Music Meeting Festival.

Focus op jonge makers nieuwe projecten
De festivalorganisatie grijpt dit tweede coronajaar aan om zich te focussen op jonge makers. Dit doet zij door nieuwe producties te initiëren met getalenteerde artiesten die in Nederland nog niet bij het grote publiek bekend zijn. Musici met een sterke muzikale identiteit en een genre-overschrijdend geluid. Het merendeel van deze musici is woonachtig in Nederland en kent een verscheidenheid aan culturele achtergronden. De eerste namen die op Music Meeting All Ears worden gepresenteerd zijn inmiddels bevestigd: Fuensanta Méndez (Mexico/NL) zang en bas, Ruven Ruppik (Duitsland) percussie, Nawras Altaky (Syrië/NL) ud en zang, Mariá Portugal (Brazilië) drums en zang en Yoràn Vroom (NL) drums. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie op: www.musicmeeting.nl